Surf n Turf

Illustrasjonsfoto av Surf n Turf, bilde lånt på nett (NB dette er IKKE en gresshoppe)

Da er det fredag og hva kan vel passe bedre enn et middagstips!

Det er mye godt man kan lage på en trivelig fredag og Bomskuddene er jo kjent for å være særdeles glad i kjøtt. Og luft. Det hender ikke så rent sjelden at det skytes hull i lufta. Til tross for at lufta er for alle, er det få veganere i Bua da de ville vært kronisk kvalme av bacon-os fra stekepanna. Det nærmeste vi har vært var en som prøvde å ha med seg salat til lunsj og etter det har vi ikke sett han. Og fordi vi har en vask-ækte yttersiværing i laget, som er unnfanget over ei kveita og født på en boknafesk, så må vi jo kombinere kjøtt og fisk. Alle foodies over verden kjenner til begrepet Surf n Turf, som er en kombinasjon av rødt kjøtt og sjømat.

Så her får du gratis, fritt og franko oppskrifta på Surf n Turf a la Bomskudd:

Du tar 11 selvsikre jegere i blandet alder og størrelse. Pass på at du får med 2 av motsatt kjønn, hvorav èn har PMS og den andre lider av overgnagsalderen, ifølge helt sikre kilder. De øvrige kan godt lide av MMS (Mannlig Mindreverdighets Syndrom), Resting Man Bitch Face, Grå Prikk og Gresshoppeangst. Om noen nylig har fått blåst opp årene på UNN går det også fint.

MMS og RBF

Så trenger du et 6 timer gammelt snapchat-bilde, sendt fra en nabo som fortsatt ikke har flyttet og som du ikke er sikker på om du har. Bildet må være av ei elgku og hennes to kalver, beitende på et jorde, rett utenfor gjerdet til en av de mest selvsikre jegerne av dem alle. Elgene bør være vendt mot Mekka – eller kanskje de bare beiter på håa. Akkurat det er ikke så nøye, så lenge de er nede på kne.

Nå tar du to av jegerne og gjør de om til elghunder, da den ene hunden har gått av for alderspensjon, den andre har gyldig sykemelding og den tredje skal tenke over sine hyss. Den fjerde hunden er Wannabe elghund, men om du ikke har noen av de andre, kan du bruke denne som ren bonus. Men som ståa var i dag, så var det null hund, derfor tar man to jegere og omgjør de til gneldrebikkjer. La oss kalle dem Klikk og Klask.

Illustrasjonsfoto av Wannabe Elghund

Nå må du riste alle postene i en pose og spre de godt utover. Om det blir litt glissent her og der, så går det fint, da noen av de på merkelig vis vil smelte og flyte utover kartet og ende opp et helt annet sted enn der du først la dem. Det er helt normalt og ikke noe å engste seg over.

Du begynner med Klikk og Klask i den ene enden og ruller de forsiktig framover mot postene. Noen ganger blir de litt klissete og vil henge fast og du får de liksom mye fram og tilbake i starten. Ikke bli fortvilet. Om du plages veldig med å få rullingen jevnt framover, så er det bare å begynne på nytt. Klikk kan godt bekke seg over kanten, bekke seg over elva og bekke seg den andre veien. Vær forsiktig så det ikke bekker over og pass nå nøye på så du ikke mister kua og kalvene ut mellom Klikk og Klask. Da kan det bli litt tørt mot slutten.

Klask får gjøre det han er best til, nemlig å klaske ivei i moderat gange. Det finnes absolutt ingen god grunn til å la han legge seg ned.

Nå er det bare å la sola steke, men ikke for mye. Ole Lukkøye kan godt blande seg inn hvis det blir for lunt og godt og det kan fort gi en sur bismak.

For mye sol er aldri bra

Når det har gått et par timer, vil du oppleve at noen flyter bortover, spesielt der hvor Klikk og Klask har rullet forbi. Dette kan du nesten ikke forhindre, du må bare satse på at de nye jaktskoene med gresshoppemønster holder Andy i Tårnet. Og at Tårnet står.

Klikk og Klask må nå ut i et sikksakkmønster for å unngå blaute områder som ikke vil tørke. De er jo begge kjent for å nokså ofte befinne seg på gyngende grunn, så dette behersker de ganske godt og de vil ganske snart atter befinne seg på tørr grunn.

Til slutt kan du pynte med en god Harstadværing, eller seigmann som dere søringer kaller dem. De er jo som kjent best med mye sukker på men synet kan de dessverre ikke skryte av så ikke tro alt du hører derfra.

 

Nå har du altså dagens middag og du bør sprette minst en god flaske for å bli mett:

Rimelig ferske, baconsurra Elgspor Confit, marinert i skråsikkerhet og fotsvette, med en sursokkfritert harelabb, en touch av grønn mosepurè, på en seng av tapt stolthet og saltbakte elgperler, servert med sumpsaus.

Bon Apetit!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg